< tilbage 27-02-2023 - 15:05

Behøver jeg at deltage i min boligforenings generalforsamling?

Vintergækken er begyndt at blomstre, hvilket hos SWE betyder starten på en ny generalforsamlingssæson. Hvert år får vi mange henvendelser fra beboere vedr. om det er nødvendigt at deltage i deres boligforenings generalforsamling. Vi gennemgår herunder hvorfor du som i det mindste, skal huske at give en anden beboer eller bestyrelsen fuldmagt til at stemme på dine vegne, hvis du ikke selv deltager.

En ordinær eller ekstraordinær generalforsamling er foreningens højeste instans. Her har du som medlem mulighed for at give din mening til kende og påvirke foreningens fremtidige drift.

 

Hos de fleste andelsboligforeninger er det beskrevet i vedtægterne, at et bestemt antal medlemmer skal være fremmødt før at generalforsamlingen er beslutningsdygtig. Er dette antal ikke til stede må generalforsamlingen udskydes.

 

Ved vedtægtsændringer og andre større ændringer i andelsboligforeninger, vil det oftest være påkrævet at 2/3 af foreningens medlemmer er mødt op, hvis ændringen skal kunne stemmes direkte igennem og alternativt kan sådanne forslag kun vedtages foreløbigt og må behandles på endnu en generalforsamling. Dette kan forlænge processen betydeligt.

 

At udskyde en generalforsamling eller afholde en ekstraordinær generalforsamling, for at stemme en eventuel vedtægtsændring eller projekt endelig igennem, kan være bekosteligt for foreningen. Vi anbefaler derfor altid, at man møder op til foreningens generalforsamling, eller giver en anden beboer eller bestyrelsen fuldmagt til at stemme for en.

 

En ordinær generalforsamling vil sædvanligt gennemgå følgende punkter:

  1. Valg af dirigent
  2. Bestyrelsens årsberetning
  3. Aflæggelse og godkendelse af årsregnskab
  4. Forelæggelse af budget
  5. Forslag fra bestyrelse eller medlemmer
  6. Valg af bestyrelse og suppleanter
  7. Valg af revisor og administrator
  8. Eventuelt

Hvis du vil læse yderligere om de enkelte punkter, kan du gøre det ved at trykke HER 

 

< Tilbage