< tilbage 15-03-2022 - 10:02

Opfølgning på ny lovgivning i EU med krav om fjernaflæsning af forbrugsmålere

Som tidligere orienteret om i efteråret 2019, vedrørende EED-direktivet (Energy Efficiency Directive) – og kravet om fjernaflæsning, kommer her en opfølgende opfordring til at tage kontakt til foreningens forbrugsmålingsvirksomhed.

Da vi orienterede om det i 2019 var forbrugsmålingsvirksomhederne ikke klar med en platform, som kunne oplyse medlemmerne på månedsbasis. Det er de nu, og man kan med fordel gå ind på forbrugsmålingsvirksomhedens hjemmeside, hvor man kan læse om deres løsning og priser.

 

Konsekvenserne af direktivet er:

  • at det ikke længere er tilladt at montere manuelle forbrugsmålere ved totalinstallation og renoveringer.
  • At der skal kunne leveres aflæsning på alle fjernaflæste forbrugsmålere til foreningens medlemmer minimum en gang om måneden.
  • Alle forbrugsmålere skal være fjernaflæste pr. 1. januar 2027, medmindre der er dispensation.
     

Såfremt foreningen har installeret fjernaflæselige forbrugsmålere, bør man indgå en ny tillægsaftale med et forbrugsmålingsselskab og dermed sikre, at ovenstående krav til aflæsning opfyldes. Der er flere selskaber som tilbyder forskellige ordninger.

 

Skal man have udskiftet målerne eller har man gang i VVSprojekt, så bør udskiftning ske til fjernaflæselige målere.

 

Ovenstående ændrer ikke på de krav og undtagelser, der allerede nu er gældende i henhold til Målerbekendtgørelsen om installering af individuelle forbrugsmålere.

 

Foreninger, der ikke har installeret individuelle forbrugsmålere, bør indhente en rentabilitetsberegning, hvis de ikke allerede har gjort det. Vi kan være behjælpelige med indhentelse af tilbud fra rådgivere, såfremt bestyrelsen ønsker det.

< Tilbage